Samtalsträffar för ungdomar

Sedan i våras arrangerar SPES Västra krets samtalsträffar för ungdomar i åldern 16-35 år som mist någon i suicid. Det är en ny satsning i upptagningsområdet kring Göteborg. Alla är välkomna oavsett om man bara är i Göteborg på besök eller bosatt i närheten. 

- Vi träffas, samtalar och fikar. Man behöver inte anmäla sig i förväg utan det är bara att dyka upp, berättar Marcus Ericsson från SPES som är en av initiativtagarna.

Under träffarna finns det alltid två personer från SPES Västra krets på plats. Deras funktion är att vara stödpersoner snarare än samtalsledare. De kan bidra med sin erfarenhet och delta i samtalen precis som de övriga i rummet. 

Marcus berättar att många tycker att det är jobbigt att ta sig till sina första samtalsträffar, men att gruppsamtalen brukar bli fina och bra för dem som deltar. Ibland känner man för att berätta sin egen historia och andra gånger vill man bara vara tyst och lyssna när andra berättar.

Under hösten hålls samtalsträffarna för ungdomar på Mellangatan 1, vid Järntorget i Göteborg följande datum:

  • 23 september kl. 18-20
  • 20 oktober kl. 19-21
  • 11 november kl. 18-20
  • 15 december kl. 18-20

Vid frågor om ungdomsträffarna, kontakta Marcus Ericsson: sucramericsson@hotmail.com 

SPES Västra krets ordinarie samtalsträffar fortsätter som vanligt under hösten 2015 - andra lördagen varje månad kl. 13-15 på Järntorget 7. Mer information under "lokala aktiviteter" på www.spes.se